Jak provést obnovu dat v počítačové síti
Aktualizováno 18. 7. 2026
Obnovu dat firmy sdílených v síti můžete provést na kterémkoliv počítači (stanic) která má nastaveno sdílení dat v síti. Postup obnovy:
-
— Spusťte průvodce obnovou dat
Ostatní | Obnova dat. -
— Zadejte cestu k souboru se zálohou dat pomocí tlačítka
Procházet. Pokud budete data obnovovat ze zálohy na pevném disku, vyberte cestu k souboru se zálohou na disku nebo pokud obnovujete data z diskety nebo jiného média, vyberte nejprve v horní části dialogu pro výběr souboru jednotku (disketa A:, zip mechanika apod.) a pak vyberte soubor se zálohou dat. -
— Zaškrtněte volbu
Obnovit data firem pro sdílení v síti. -
— V záložce
Obsahvyberte firmy, jejichž data chcete obnovit. Pokud záloha obsahuje i data programu můžete vybrat i položky dat programu (zmeněné sestavy, pohledy apod.), které chcete obnovit. -
— Stiskněte tlačítko
OK. Pokud se zobrazí dotaz, zda přepsat stávající data firmy nebo vytvořit novou, odpovězte podle vlastního uvážení. Vyčkejte dokončení obnovy dat.
**Obnova sdílených dat v počítačové síti se provádí jen na jednom počítači. **Na ostatních počítačích se připojte ke sdíleným datům již založené firmy:
-
— Otevřete
Správce firemnabídkouSoubor | firmy. -
— Tlačítkem
Novýotevřete průvodce zavedením firmy a zaškrtněte volbuPřipojit se k sdíleným datům již založené firmy. -
— Ze seznamu již založených firem si vyberte firmu a stiskněte tlačítko
Další.
Poznámky
-
Obnova dat programu při sdílení dat v síti:
-
Pokud chcete obnovit změněné sestavy na všech počítačích, je potřeba obnovu provést na každém z nich zvlášť. Na rozdíl od ostatních položek programu jsou sestavy uloženy na stejném počítači jako program.
-
Při obnově seznamu firmy a uživatelů programu bude obnoven seznam firmy do podoby v jaké se nacházel při vytvoření zálohy dat. Současně s obnovou seznamu firmy je vhodné provést i obnovu dat firem, obsažených v seznamu. V opačném případě se může stát, že seznam firmy bude obsahovat firmy bez odpovídajících dat. Po obnově seznamu firmy a uživatelů programu můžete být dotázáni na heslo. Stane se tak v případě, že před pořízením zálohy bylo v programu zapnuto přihlašování uživatelů.
-
Při obnově uživatelských nastavení, pohledů a filtrů, společných seznamů a seznamu firmy a uživatelů programu budou tato data programu obnoveny do právě nastaveného adresáře pro sdílení dat. Pokud používáte různé adresáře pro sdílená data programu, nastavte nejprve sdílení dat a potom proveďte obnovu.