Obnova dat
Aktualizováno 18. 7. 2026
Obnovu dat použijte v případě, že došlo k poškození nebo k úplné ztrátě dat ať již vinou obsluhy nebo v důsledku nahodilé události, jako např. výpadek elektřiny, porucha počítače, působení viru apod.
Postup provedení obnovy dat z disku
Postup obnovy sdílených dat v počítačové síti
Poznámky
-
Jestliže je zaškrtnuta volba
Přepsat stejně pojmenované firmy bez dotazu, bude obnova dat provedena bez dotazu. V opačném případě budete dotázáni zda chcete data firem přepsat , založit novou firmu nebo obnovu neprovádět. -
Při zaškrtnuté volbě
Obnovit data firem pro sdílení v síti, budou data firem po obnově dat dostupná pro sdílení v síti. V opačném případě budou data firem obnovena jako lokální. -
V záložce
Informacelze zjistit podrobnější informace o souboru se zálohou dat. -
Obnovu dat lze provádět pouze do stejné verze programu v jaké byla vytvořena záloha dat s výjimkou poslední číslice v označení verze.
-
Upozornění: při obnově dat programu (uživatelská nastavení, změněné sestavy, pohledy a filtry, společné seznamy, seznam firem a uživatelů programu) dojde k nahrazení dat programu daty, které jsou obsaženy v záloze. Při obnově dat ze zálohy je třeba důkladně zvážit, které součásti dat programu chcete obnovit. Např. pokud jste od poslední zálohy dat zavedli další firmy, byla by důsledkem obnovení dat programu jejich ztráta ze
Správce firem.
Jak změnit data firmy z lokální (umístěných na tomto počítači) na sdílená v síti?
-
— Zálohujte data firmy v nabídce
Ostatní | Zálohování dat. -
— Spusťte obnovu dat pomocí nabídky
Ostatní | Obnova dat. -
— Zaškrtněte volbu
Obnovit data firem pro sdílení v síti. -
— Vyberte soubor zálohy a zaškrtněte v okně
Obsahdata obnovované firmy. -
— Stiskněte tlačítko
OK, data firmy budou obnovena jako sdílená.
Pokud potřebujete změnit umístění dat v opačném směru (sdílené -> lokální), postupujte stejně, pouze v kroku 3 zrušte zaškrtnutí volby Obnovit data firem pro sdílení v síti.